La col·lecció de Peggy Guggenheim, objecte de litigi


Peggy Guggenheim va heretar un gran fortuna quan només tenia 13 anys, després de perdre el pare en l'enfonsament del Titanuc. Al llarg de la seva vida va adquirir més de 300 obres, de grans artistes com Miró, Picassó, Dalí i Cocteau, i abans de morir va comprar un palau a Venècia per exposar-les, el Palazzo Vernier dei Leoni. Quan Peggy Guggengeim va morir el 1979, la Fundació Solomon Guggenheim de Nova York va rebre el palau i 326 obres.

La Fundació Peggy Guggenheim és un dels museus d'art modern i contemporani més visitats d'Itàlia, però els nét de la col·leccionista, Sandro Rumney, està indignat amb els seus gestors perquè considera que no respecten la voluntat de la seva àvia. Segons informa 'The Guardian', Rumney presentarà un recurs en un tribunal parisenc aquest dimarts perquè es retirin les 75 obres de la col·lecció Schulhof que conviuen amb les de la seva àvia al Palazzo Vernier dei Leoni. El cas va ser desestimat al juliol i la Fundació Guggenheim argumenta que manté intacta la col·lecció des de fa més de 30 anys i que ha respectat la voluntat de la col·leccionista.

A més de la gestió de la col·lecció, Sandro Rumney reclama que es posi una placa en el lloc del jardí de la Fundació Peggy Guggenheim on hi ha les cendres de la col·leccionista.


#ca

0 comments:

Post a Comment