Presentació del llibre de Jordi Bilbeny: LA SARDANA I LA RELIGIÓ DE LES BRUIXESPresentació del llibre d'en Jordi Bilbeny: LA SARDANA I LA RELIGIÓ DE LES BRUIXES

UNA RECERCA SOBRE L'ESPIRITUALITAT ARCAICA I LA GEOGRAFIA SAGRADA

La presentació serà el dissabte al Centri Cívic de la Sagrada Família de Barcelona a les 6 de la tarda. La sardana i la religió dels bruixes és el resultat d'una investigació sobre els orígens d'aquesta dansa i molts ritus i creences religioses paganes, conservats per allò que l'Església catòlica anomenava "bruixeria". En el llibre, l'arenyenc ho demostra a través d'un estudi històric en diferents indrets, entre ells els dos Arenys, o també Vallgorguina i Arbúcies. Bilbeny resol dubtes com quina és la relació entre la sardana i la bruixeria o com és que els primers textos històrics on s'esmenta aquesta dansa són prohibits per l'església.

Segons Bilbeny en el passat hi havia un gran nom de memòries escrites on és parlava sobre els oracions i els rituals dels sardanes i els seves relacions amb els bruixes, però tots aquests és van esborrar de la nostra història per interès dels elits dominants del moment.

A la presentació del dissabte, també hi participarà la periodista Patrícia Gabancho, l'expert en cultura popular Jan Grau i Martí i el periodista de Catalunya Ràdio i sardanista Quim Rutllant.

Amb Patrícia Gabancho, Jan Grau, Quim Rutllant i Jordi Bilbeny.

Presentació a càrrec d'en Jep Tàpies.
Dia: 11 d'abril
Hora: 6 tarda
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família
Adreça: Carrer Provença, 480 - Barcelona
Organitza: Institut Nova Història, Librooks i Agrupació Excursionista "Catalunya".

Més informació:
http://www.inh.cat/agenda/Presentacio-del-llibre-d'en-Jordi-Bilbeny:-LA-SARDANA-I-LA-RELIGIO-DE-LES-BRUIXES

#ca #història #barcelona #catalunya #patrimoni #llibres #dansa 

0 comments:

Post a Comment