Dades per a la gran manifestació de demà en favor de l'escola catalana #somescola


Guia per a la manifestació del 14 de juny en favor de l'escola catalana

Demà, dissabte, es farà la manifestació que convoca Som Escola per defensar l'escola catalana. Tot seguit us n'expliquem els detalls. La marxa, que començarà a les 18.00, tindrà forma de cercavila i durà per lema 'Per un país de tots, decidim escola catalana'. Som Escola vol que els catalans surtin al carrer per refermar el suport al model d'immersió lingüística. Es vol protestar contra la LOMCE (la llei Wert) i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya. Ho explica Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, en aquesta entrevista.

Qui convoca la marxa?

La convoca Som Escola, una plataforma de quaranta-tres entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu. En formen part, per exemple, els Esplais Catalans (ESPLAC), l'Institut d'Estudis Catalans, Òmnium Cultural, la Bressola, el PEN Català, la Plataforma per la Llengua, la CAL, el CIEMEN, l'USTEC, CCOO, UGT, el SEPC…

Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears van anunciar el 25 de maig, en un acte amb Som Escola davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que també hi participarien.

Quin recorregut tindrà la manifestació?

La marxa començarà a les 18.00h a l'encreuament entre el passeig de Sant Joan i la Gran Via, a la plaça de Tetuan, i s'acabarà al passeig de Lluís Companys, davant el parc de la Ciutadella.

Com s'acabarà la manifestació?

Amb la lectura d'un manifest i les actuacions de Macedònia, el pallasso Tortell Poltrona, Gospel Gràcia, Mortimers i Lax'n'Busto. L'actor Quim Masferrer farà de presentador durant l'acte del passeig de Lluís Companys.

Cal apuntar-s'hi?

No. Malgrat que Som Escola ha creat un formulari per als participants, només servirà per a les previsions de l'organització. Sí que cal apuntar-se per ajudar en l'organització. En aquest cas, cal inscriure's com a voluntari.  

Samarretes, gegants i capgrossos

Som Escola ha creat una samarreta verda per a anar a la marxa. La podeu comprar ací i a la botiga de VilaWeb, que obrirà excepcionalment dissabte d'11.00 a 15.00.

Som Escola ha confirmat que hi participarien vint formacions de percussió, deu companyies de teatre de carrer, una quarantena de gegants, vint elements de bestiari popular i cinquanta gegantons d'escola. També hi haurà desenes de capgrossos d'arreu del país. Així mateix, l'organització fa una crida perquè tots els qui ho vulguin creïn un capgròs i se'l posin. Ací s'explica com construir-ne un.

Quin temps farà?

Tot fa pensar que demà serà un dia assolellat i que farà força calor.

Com podeu desplaçar-vos a la manifestació?

L'estació de metro que hi ha més a prop del punt on comença la marxa és la de Tetuan (L2, línia lila). També és a prop la de Girona (L4, línia groga). L'estació de trens que hi ha més a la vora és la de l'Arc de Triomf (L1, línia vermella de metro i línies R1, R3 i R4 de rodalia).

També hi podeu anar amb un dels autocars que s'han organitzat des de diversos punts del país.

L'organització recomana d'accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4196078/20140613/guia-manifestacio-14-juny-favor-lescola-catalana.html

0 comments:

Post a Comment